ISW повідомив, хто може бути причетним до ударів по території РФ за останні дні

Головне управління військової розвідки (ГУР) України було зафіксоване у причетності до одного з трьох ударів, які сталися на території Росії 10-11 листопада. За звітом Інституту вивчення війни (ISW), український ГУР міг бути замішаним у вибуху на залізничних коліях Рязанської області, що призвело до зірвання 19 вагонів вантажного поїзда. Можливо, цей інцидент заважатиме Росії забезпечити доставку матеріально-технічного забезпечення для своїх військ. Поки не відомо, який вантаж перевозив потяг. Згадується також про два вибухи, які сталися в Росії: один на пороховому заводі поблизу Котовська в Тамбовській області, а інший недалеко від Коломни в Московській області, де зазначений дрон, що був збитий, упав на будівлю ДП "Конструкторське бюро машинобудування", яке займається виробництвом ракет. Офіціяла з ГУР не може підтвердити чи спростувати ці події, але сказала, що подібні акції продовжуватимуться. Також міністр енергетики України Герман Галущенко усуває можливість відповіді на російські удари по українській критичній інфраструктурі взимку шляхом ударів по російській енергетичній інфраструктурі, включаючи нафтогазову інфраструктуру.

Звуки вибухів були почуті поряд з корпорацією "Конструкторське бюро машинобудування" (КБМ), яка виробляє "Кинджали" та "Іскандери". Є повідомлення, що безпілотник був збитий і впав на дах підприємства. В результаті двох вибухів прострілі стали поранені, а крівля та обшивка будівлі пошкоджені. Наступного дня потужна пожежа вибухнула на пороховому заводі у Тамбові. Пожежу тушити півтори години, рятувальникам вдалося загасити площу займання розміром близько 300 кв. м.

Російські ЗМІ повідомляють, що сили ППО збили два українських БпЛА над Смоленською та Московською областями Росії. Згідно із звітами, українська військова розвідка має бути замішана в цих вибухах, які сталися на російських заводах.