Карта бойових дій в Україні станом на 1 липня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 1 липня 2024 року

Новини про події на фронті в Україні

За минулу добу ворог здійснив три ракетні удари та 46 авіаційних ударів, а також використав 401 дрон-камікадзе. Загалом відбулося понад 3300 обстрілів по наших позиціях та населених пунктах. Ситуація залишається напруженою, але під контролем наших військ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Події на фронті

За останній час відбулося 124 бойові зіткнення. Найбільш активним напрямком є Покровський. Ситуація у районах бойових дій складна, але під контролем нашої армії.

Останні події на фронті

Найжвавішими були Торецький, Покровський та Курахівський напрямки. Українські військові активно протидіють спробам противника продвинутися на нашу територію. Все це відбувається по всій лінії фронту.

Харківський напрямок

На Харківському напрямку було дев'ять штурмових дій ворога поблизу Вовчанська та Глибокого. Дві з них ще тривають. Ситуація під контролем наших сил оборони.

Куп'янський напрямок

Було вісім боєзіткнень. Окупанти атакували позиції в районах Стельмахівки, Піщаного та Синьківки. Всі атаки були відбиті.

Лиманський напрямок

Противник спробував прорвати нашу оборону в районах Невського, Макіївки, Тернів та Торського 16 разів. Вдалося відбити 10 атак, залишаються бойові дії. Ситуація під контролем.

Сіверський напрямок

Сили оборони успішно відбили шість атак в районах Спірного, Верхньокам'янського та Виїмки. Один бій триває досі.

Краматорський напрямок

Ворожа армія вісім разів штурмувала позиції наших сил оборони у Часовому Яру. Чотири атаки були відбиті. Йде активна боротьба.

Торецький напрямок

Противник також активувався на Торецькому напрямку. Ворог намагався атакувати у районах Північного, Південного та Торецька шість разів. Всі атаки були відбиті.

Покровський напрямок

Найнапруженіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Ворог не припиняє спроб прорватися у позиції наших військ у Прогресі, Новоолександрівці, Воздвиженці, Євгенівці, Новоселівці Першій, Яснобродівці. За останній час відбулося 39 атак, у семи з них тривають сутички.

За попередніми даними, ворог втратив 387 військовослужбовців, три танки, 10 ББМ, 3 артилерійські системи, а також пошкоджено 10 танків, 10 ББМ, 10 артилерійських систем та п'ять автомобілів.

Курахівський напрямок

На Курахівському напрямку ворог атакував позиції наших сил оборони 17 разів. Два бої тривають досі. Сили оборони зміцнюють оборонні рубежі та не допускають просування противника.

Времівський напрямок

На Времівському напрямку ворог тиснув у районах Водяного, Урожайного, Костянтинівки та Макарівки. Всі атаки були відбиті без жодної втрати з нашоєї сторони. Противник не зміг досягти успіху.

Гуляйпільський напрямок

Була відбита одна атака. Інших бойових дій не було.

Оріхівський напрямок

Три атаки ворога були відбиті в районах Роботиного та Малої Токмачки.

Успіхи авіації та ракетних військ ЗСУ у червні

Протягом червня авіація та ракетні війська ЗСУ завдали ударів по більш ніж 330 районах, де зосереджений ворожий персонал, озброєння та техніка, знищили 25 пунктів управління, 62 засоби протиповітряної оборони, п'ять баз та складів пального-мастильних матеріалів та 20 складів боєприпасів.

Загалом за місяць були знищені 33 713 окупантів, 352 танки, 589 ББМ, 1393 артилерійські системи, 22 засоби ракетної артилерії, 58 засобів протиповітряної оборони, три літаки, 997 безпілотних літальних апаратів, 1758 автомобілів та 284 одиниці спеціальної техніки.

Варто відзначити успішну роботу 108 окремої бригади територіальної оборони ЗС України. На своєму напрямку вони проявляють завзятість, професіоналізм та ефективність у боротьбі з противником.

Нагадаємо, триває 859-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: