Російський літак увійшов у повітряний простір Балтії: Литва відреагувала

Російський літак увійшов у повітряний простір Балтії: Литва відреагувала

Литва висловлює протест Росії після незаконного вторгнення літака в її повітряний простір

Міністерство закордонних справ Литви висловило дипломатичний протест Росії після того, як російський цивільний літак без дозволу увійшов у повітряний простір країни. У міністерстві стверджують, що вечері 30 червня літак російської авіакомпанії "Перемога" здійснив незаконне вторгнення над Балтійським морем. За даними литовського МЗС, літак близько хвилини перебував у повітрі над територією країни. Міністерство закордонних справ Литви вимагало від Росії пояснень та заходів для запобігання повторенню подібних інцидентів.

Це не перший подібний випадок. Раніше, Міністерство закордонних справ Швеції запросило посла Росії на зустріч після порушення шведського повітряного простору російським бомбардувальником Су-24. Також повідомлялося, що російський військовий літак порушив повітряний простір Фінляндії, що сталося вперше з моменту вступу країни до НАТО минулого року.

Ситуація в повітряному просторі Балтійського регіону стає все більш напруженою. Недавно британська авіація перехопила російський літак в Естонії і він пролетів між материковою частиною РФ і Калінінградською областю.

Читайте також: