Карта бойових дій в Україні станом на 16 липня 2024 року

Карта бойових дій, 16 липня 2024
Карта бойових дій, 16 липня 2024

За останню добу російські загарбники здійснили 63 авіаційні удари та використали 373 дрони-камікадзе у рамках агресії проти України. Вони також здійснили 3101 обстріл по позиціях наших військ і населених пунктах.

Активність ворога

Українські Збройні сили продовжують ефективно протидіяти спробам противника просунутися вглиб території країни. За добу відбулося 110 бойових зіткнень. Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.

Ситуація на фронті

Найбільшу активність ворог проявив на Покровському напрямку. Також ворожі дії були помічені на Харківському, Курахівському і Торецькому напрямках.

Харківський напрямок

Противник 16 разів атакував поблизу Глибокого та Вовчанська. Тривають три бойові зіткнення у районі Вовчанська. Загалом, ворог втратив 88 осіб за цей день, а також були знищені три артилерійські системи, 22 беспілотники, дві одиниці спеціальної техніки та пошкоджена одна бойова броньована машина, чотири артилерійські системи, три одиниці автомобільної техніки та одна спеціальна техніка.

Куп'янський напрямок

Під час дня загарбники чотири рази намагалися просунутися до позицій наших військ поблизу Стельмахівки та Петропавлівки. Дві атаки успішно відбито. Бої продовжуються.

Лиманський напрямок

Ворог атакував п'ять разів в районах Невського та Тернів. Ще тривають три бойових зіткнення, всі інші атаки були відбиті.

Сіверський напрямок

Противник шість разів намагався прорвати нашу оборону в районах Білогорівки, Роздолівки, Верхньокам'янського та Спірного. Один бій ще триває, але ситуація контрольована.

Краматорський напрямок

Було зафіксовано шість бойових зіткнень. П'ять атак недавали результату в районах Григорівки та Часового Яру. Бій біля Часового Яру триває. Втрати загарбників відсутні.

Торецький напрямок

Наші війська відбили 12 атак противника біля Північного та Нью-Йорка. Сім атак були безуспішними, інші тривають.

Покровський напрямок

Загарбники спробували 31 раз використати свою силу проти наших позицій поблизу Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу та Яснобродівки. Наразі, 23 атаки ворога відбито, а ще вісім боєзіткнень тривають. Наші війська роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію та не допустити просування противника вглиб української території. Агресор зазнав значних втрат.

За попередніми даними, протягом дня наші війська знищили 344 окупанта, з яких 127 - безповоротно. Також було знищено чотири бойові броньовані машини, чотири артилерійські системи, танк та три автомобілі. Втратами уроженцеві значно пошкодженоще важка зброя, бойова техніка та озброєння ворога.

Курахівський напрямок

Противник атакував наші позиції 14 разів, зокрема у районі Красногорівки та Парасковіївки. Два бої біля Парасковіївки тривають.

Времівський напрямок

Наші війська відбили сім атак противника в районах Водяного, Костянтинівки та Макарівки. Два бої тривають.

Оріхівський напрямок

Загарбники тричі не вдалося прорватися до наших позицій у районі Малої Токмачки та Новоандріївки.

Придніпровський напрямок

Противник продовжує штурмувати наші підрозділи, але три його спроби були відбиті українськими воїнами.

Триває 873-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також