Кількість військових патрулів на вулицях незабаром може зрости

Звіробій перед постереженнями в Україні
Звіробій перед постереженнями в Україні

Кількість військових патрулів на вулицях може значно збільшитися після 16 липня. Про це повідомив речник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін.

За словами Істоміна, наразі невідомо, яка саме кількість патрулів буде ходити по вулицях після 16 липня. Термін оновлення військово-облікових даних для військовозобов'язаних громадян віком від 18 до 60 років закінчується саме в цей день.

«Можливо, кількість патрулів навіть збільшиться. Перевірка військово-облікових документів також є в поліційній компетенції. Тому військовозобов'язані повинні бути завжди готові до перевірок. Але правила військового обліку, які існували до війни, не були скасовані», - зауважив Істомін.

Істомін додав, що 60 днів, які були видані для актуалізації даних, - це додатковий час для того, щоб кожен міг оновити свої військово-облікові документи.

Нагадаємо, близько 6-7 мільйонів українців не встигнуть оновити свої дані в територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки до 17 липня, як цього вимагає закон.

Як повідомлялося, військовозобов'язані повинні оновити свої дані до 16 липня. Але це ще не означає автоматичної мобілізації.

До речі, громадянам, які не оновлять свої військово-облікові дані до 16 липня, не передбачається автоматичних штрафів.

Читайте також