Лейтенант Вакарчук демобілізувався

Лейтенант Вакарчук під час демобілізації
Лейтенант Вакарчук під час демобілізації

Святослав Вакарчук, колишній народний депутат і лідер гурту "Океан Ельзи", подав електронну декларацію про звільнення з військової служби. Цю інформацію повідомляється з посиланням на реєстр декларацій.

У декларації вказано доходи Вакарчука за січень-травень 2024 року. Зокрема, він отримав 89,6 тис грн грошового забезпечення за військову службу. Назву військової частини, яка платила йому кошти, не було зазначено.

Крім того, за перші чотири місяці цього року, Вакарчук отримав 34,8 тис грн зарплати у своїй компанії "Суперсиметрія", а також 30 тис грн гонорарів від партії "Голос".

В декларації також зазначено, що Вакарчук має 5,4 млн грн, 200 тис доларів і 125 тис євро в готівці. У банку він має 30 тис грн і 205,6 тис доларів.

Крім цього, у 2023 році Вакарчук позичив 27 тис доларів українській співачці Христині Соловій.

Загалом, за 2022-2023 роки, Вакарчук отримав 764,6 тис грн грошового забезпечення за військову службу.

Нагадаємо, що на початку війни Вакарчук пішов до територіального центру укомплектування і підписав контракт із ЗСУ. Він має звання лейтенанта Збройних сил і працював у Львівській обласній військовій адміністрації.

Вакарчук зі своєю командою також відвідував українські міста під час війни. Вони були в Сумах, Охтирці, Харкові, Миколаєві, Запоріжжі, Чернігові, Одесі та виступали біля фронту.

“Я вирішив, що повинен їхати в небезпечні місця. Хтось має це робити”, - заявив Вакарчук.

Читайте також