Лікарі дістали з серця захисника уламок боєприпасу: неймовірна історія порятунку

У Львові лікарі витягли з серця військового уламок ворожого боєприпасу. Зараз захисник проходить реабілітацію. Про це повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

42-річний воїн Роман Кліза отримав важке поранення під час бойових дій. Він був аеророзвідником і приєднався до лав ЗСУ після початку війни. Роман зазнав поранення в грудні минулого року, коли до нього прилетів дрон з ворожою боєприпасом.

Роман прокинувся в лікарні Дніпра після дев'ятоденної коми. Він отримав серйозні ушкодження мозку, але найбільш небезпечним було те, що уламок боєприпасу застряг у його грудній клітці поруч з аортою і трахеєю. Лікарі стверджують, що його життя було під загрозою, і будь-яка пошкодження аорти могло призвести до смерті за лічені секунди.

Операція тривала дві години і вдалося безпечно вийняти уламок з грудної клітки. Зараз Роман проходить реабілітацію, і хоча у нього порушена ходьба та координація, він зміг зробити свої перші кроки після тижня занять з фізичним терапевтом.

Проте йому ще чекає тривала реабілітація та нейрохірургічна операція для відновлення дефекту черепа. Роман мріє повністю відновитися, щоб зустріти перемогу і збудувати дім своїми руками.

Нагадаємо, що Роман, військовий з позивним Туз, вижив попри серйозні поранення, тому що хотів повернутися до своїх трьох доньок.