Марченко висловився про мобілізацію та назвав категорію чоловіків, яка має стати до зброї

Україна залишилася без добровольців для армії

Генерал-майор Збройних сил України Дмитро Марченко в інтерв'ю DW висловив занепокоєння тим, що в Україні не залишилося добровольців, які бажають вступити до армії.

Марченко вірить, що спільними зусиллями з органами місцевого самоврядування, поліцією і військовими цю ситуацію можна виправити і забезпечити чоловічу половину населення України необхідною інформацією.

Якщо ми не дотягнемо цієї війни, то ви розумієте, що іншого шансу у нас вже не буде

Марченко також вважає, що ця проблема сама собою зникне, якщо населення буде дотримуватися законів щодо мобілізації.

Генерал також зазначив, що відповідно до справедливості до армії мають вступати і 25-річні чоловіки. Основне воєнне протилежні дії з Росією проводяться молодими хлопцями.

Влада України планує внести зміни до системи мобілізації. Законопроєкт можуть зареєструвати у Верховній Раді найближчими днями.

Народна депутатка Мар'яна Безугла показала фінальну версію законопроєкту про мобілізацію, враховуючи зауваження Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розглядається питання про мобілізацію ще 500 тисяч осіб. Проте для прийняття такого рішення потрібно більше аргументів, тому зелена світло для мобілізації ще не отримано. Зеленський також наказав розробити новий план мобілізації спільно з військовими і урядовцями.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, мобілізація додаткових 500 тисяч українців не відбудеться найближчим часом.

Читайте також:

  • Мобілізація або... майно?! Що стоїть за ідеєю депутатки Безуглої
  • Коли колядувати і щедрувати? Що каже церковний календар і як маніпулює Московська церква