Міноборони повідомило, у якому форматі тепер працюватиме Контактна група «Рамштайн»

З вересня 2023 року Контактна група з питань оборони України приступила до роботи в новому форматі під назвою "Рамштайн 2.0". Відтепер її завдання не обмежуються задоволенням нагальних потреб, а стають більш системною, плановою і довгостроковою. Про це повідомив полковник Генерального штабу ЗСУ Геннадій Коваленко під час брифінгу в Military Media Center, посилаючись на заступницю міністра оборони США Селесту Валландер.

За словами Коваленка, формат "Рамштайн 2.0" передбачає стратегічне довгострокове планування допомоги Україні в рамках коаліцій, таких як авіаційна, протиповітряна, танкова, артилерійська та коаліція посилення безпеки Чорного моря.

Нещодавно, 22 листопада, відбулася чергова зустріч Контактної групи з питань оборони України. У ході засідання було прийнято рішення про створення нової коаліції - протиповітряної. Франція та Німеччина очолили цю коаліцію, що надає допомогу нашій країні. Міністр оборони України Рустем Умєров розповів про основні результати зустрічі Контактної групи у рамках формату "Рамштайн".