Мінус 23 тисячі гривень: monobank списує гроші з рахунків українців, у банку відповіли

Мінус 23 тисячі гривень: monobank списує гроші з рахунків українців, у банку відповіли

Клієнти банку monobank скаржаться, що з їхніх рахунків спишуть гроші.

За повідомленням порталу Мінфін, українець стверджує, що йому у додатку було повідомлено про блокування його рахунків і виконавча служба списує 23 000 гривень.

«Відкрив Дія, реєстр виконавчих, ніде проваджень не було, при тому з рахунків зняли все, що було всього за пару хвилин. Зателефонував до виконавчої, сказали, що у мене жодних боргів немає», - зазначив він.

Чоловік зазначив, що у підтримці банку надали номер провадження, яке він закрив ще кілька років тому і не розуміє, як воно знову стало підставою для блокування рахунків та спирання коштів.

«Банк каже, що це виконавча подала на списання, а у виконавчій кажуть, що нічого не робили, це старе провадження, давно оплачене та закрите, треба чекати кошти. Якщо до них дійдуть, то зможуть повернути... Сумно, що банк може ось так за своїм бажанням заблокувати рахунки і відправити кошти невідомо куди, і навіть не вибачилися», - додав клієнт банку.

У відповідь на це, представники monobank пояснили, що якщо виконавча служба надішле банку платіжну вимогу і на рахунку є особисті кошти, то банк зобов'язаний їх списати.

«Без платіжної вимоги ми нічого не надсилаємо. Оскільки вчора до нас надійшла платіжна вимога, яка була відправлена ​​в електронному вигляді через систему СЕП, ми її опрацювали і тому кошти були списані. Рекомендуємо звернутися до виконавчої служби, щоб вони здійснили повернення платежу», - заявили представники банку.

Раніше повідомлялося, що monobank відмовляє українцям в наданні кредитного ліміту.

Читайте також: