Міжнародний суд ООН не визнав РФ спонсором тероризму: Буданов відреагував

Міжнародний суд ООН ухвалив рішення
Міжнародний суд ООН ухвалив рішення

Голова розвідки Міністерства оборони реагує на невизнання Росії спонсором тероризму

Голова управління розвідки Міністерства оборони України, Кирило Буданов, висловив свою думку щодо відмови Росії визнавати себе країною, що фінансує тероризм. У інтерв'ю французькому виданню Liberation він зазначив, що такі рішення створюють серйозні ризики, особливо для цивілізованих країн. Прес-служба Міноборони повідомила про це.

"Це ганьба для міжнародної судової системи, це рішення суду - помилка і катастрофа. Невизнання очевидних фактів матиме дуже важливі наслідки, насамперед для багатьох цивілізованих країн", - заявив Буданов.

Нагадаємо, 31 січня 2024 року Міжнародний суд ООН ухвалив рішення у справі "Україна проти Росії". Ця справа включала обвинувачення Москви в порушенні норм Конвенції про фінансування тероризму.

Згідно з трактуванням Суду, Росію не можна визнавати спонсором тероризму, оскільки російський ЗРК "Бук", з якого у 2014 році було здійснено збиття пасажирського літака MH17, є зброєю, а не грошима.

Сбитий Боинг МН17, суд, Донбасс

Буданов наголосив на тому, що такі рішення створюють серйозні ризики, оскільки, фактично, вони означають, що передача терористам зброї не є актом тероризму, якщо це не супроводжується фінансуванням грошима.

"Виходить, якщо держава-агресор передає (бойовикам, - ред.) ЗРК, але не гроші, і вони збивають цивільний літак MH17, то це, в принципі, не вважається актом тероризму", - зазначив глава української розвідки.

Нагадаємо, що кожен день війни Росії проти України є порушенням наказу Міжнародного суду ООН. Відповідно до рішення цього Суду, РФ має негайно припинити всі військові дії в Україні.

Читайте також