На Саміті миру проросійські країни зробили пропозицію допомоги Україні

На Саміті миру проросійські країни зробили пропозицію допомоги Україні

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що під час Саміту миру у Швейцарії, де у закритому режимі обговорювали повернення викрадених російськими окупантами українців, Україна отримала пропозиції допомоги навіть від держав, які вважаються лояльними до Росії.

За його словами, результати обговорення дають можливість говорити про розробку нових підходів до визволення викрадених росіянами українських дітей, військовополонених та цивільних. Більше того, закритий режим дозволив багатьом країнам висловити свою справжню думку з приводу дій Росії і презентувати напрацювання щодо повернення громадян України.

Лубінець зазначив, що пропозиції допомоги прийшли навіть від країн, які вважаються проросійськими, і запропонували свої канали комунікації з РФ. Проте, омбудсмен не уточнив, які саме країни зробили таку пропозицію.

"Деякі країни, які традиційно мають гарні стосунки з РФ, вперше заявили, що вони готові запропонувати свої канали комунікації з російською стороною. Ми не очікували саме від таких країн таких позицій", - сказав Лубінець.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: