НАТО має гарантувати тривалу підтримку Україні для захисту від агресії РФ - Дуда

НАТО має гарантувати тривалу підтримку Україні для захисту від агресії РФ - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що НАТО на саміті в Вашингтоні повинно гарантувати тривалу підтримку України у протидії російській агресії. Підтвердження невідворотності шляху України до НАТО також є обов'язковим.

Президент Польщі свої слова висловив під час спільної пресконференції з президентом Албанії Байрамом Бегаєм. Він підкреслив, що Альянс повинен забезпечити невідворотність шляху України до НАТО, а також тривалу підтримку в протидії російській агресії.

Анджей Дуда також закликав НАТО змінити свою стратегію стосовно Росії. Він наголосив, що потрібна нова і тверда політика щодо Москви, яка захистить не тільки східний фланг, але й весь світ від російського імперіалізму та агресії.

Албанський президент Байрам Бегай підтримав слова колеги з Польщі, наголосивши, що об'єднана Європа, а також розширення Євросоюзу є найкращим засобом для протидії російській агресії. Він також підтримав прагнення України стати членом НАТО та підкреслив належну підтримку українського суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також: