"Я не йду": Байден кинув виклик однопартійцям, які сумніваються.

Президент Джо Байден заявив про свою намірливість залишитися в президентських перегонах 2024 року, відхиливши побоювання всередині Демократичної партії після його нещодавнього виступу на дебатах. Про це повідомляє CBS.

Під час загальної телефонної наради співробітників виборчого штабу в середу вдень Байден заявив: "Дозвольте мені сказати це настільки чітко, наскільки я можу, і настільки просто і прямо, наскільки можливо: Я беру участь у перегонах. Я кандидат від Демократичної партії. Ніхто мене не виштовхує. Я не йду".

У спробі заручитися підтримкою Байден зустрівся з губернаторами-демократами в Білому домі в середу ввечері. Губернатор Уолз підтвердив придатність Байдена до посади, визнавши слабкий виступ президента на дебатах, але зберігши впевненість у його здатності виконувати обов'язки. Губернатор Хокул підтримала цю думку, заявивши, що всі присутні зобов'язалися підтримати президента.

У той час як Демократична партія бореться з цими викликами, деякі її члени закликали Байдена вжити рішучих дій, щоб запевнити виборців, виборних посадових осіб і донорів у своїй дієздатності. Колишній спікер Пелосі запропонувала президенту дати інтерв'ю "серйозним журналістам", щоб продемонструвати свої здібності.

Події, які розгортаються, мають вплив на настрої виборців. Нове опитування CBS News показало, що в коливних штатах колишній президент Трамп має перевагу в 3 пункти над Байденом, а в національному масштабі - в 2 пункти.

Незалежно від цих викликів, родина Байдена закликала його залишитися в перегонах і продовжувати боротьбу. Президент має зустрітися з журналістом Стефанопулосом з ABC у п'ятницю для інтерв'ю, що показуватиметься на вихідних, що потенційно дасть можливість розвіяти побоювання та підтвердити свою відданість кампанії.

Читайте також: