Спека набирає обертів: синоптик попередила про аномальну погоду у липні

Спека набирає обертів: синоптик попередила про аномальну погоду у липні

Аномальна спека очікується наступного тижня

За даними синоптика Наталії Діденко, українці мають готуватися до аномальної спеки, яка досягне свого піку наступного тижня. Проте, вихідні 6-7 липня принесуть короткочасне полегшення, але вже з понеділка температура різко збільшиться по всій країні.

У суботу, 6 липня, погода буде відносно комфортною з температурою +26+29 градусів по більшості областей. Навіть на сході, де зазвичай найспекотніше, очікується незначне зниження температури з +35+37 до +30+32. Найбільша ж спека буде на півдні країни, де стовпчики термометрів покажуть +30+35 градусів.

Неділя, 7 липня, принесе повернення спеки майже на всій території України. Температура повітря підніметься до +30+35 градусів, лише у північних областях буде прохолодніше – +26+29 градусів.

Також зазначається, що Київ у вихідні насолоджуватиметься відносно комфортною погодою з температурою +27+29 градусів. Але варто бути готовими до змін.

З понеділка, 8 липня, по всій Україні очікується різке підвищення температури. Протягом наступного тижня денна температура сягатиме +33+37 градусів, а на півдні, сході та більшості центральних областей - навіть +34+39 градусів, місцями до +40 градусів.

Стрімкі зміни погоди - звичайне явище влітку в Україні. Періоди без дощів триватимуть від 7 до 10 днів, тоді як чергування опадів і посухи будуть неодмінними в цей час.

Читайте також: