Путін впевнений у перемозі РФ і намагатиметься знищити Україну - ISW

Путін впевнений у перемозі РФ і намагатиметься знищити Україну - ISW

Інститут вивчення війни оголосив, що відмова Володимира Путіна від мирних переговорів з Україною свідчить про його впевненість у перемозі Росії шляхом повзучої окупації і виснаження ЗСУ.

Інститут проаналізував заяви Путіна, які він зробив під час зустрічі Шанхайської організації співробітництва.

Путін відмовився від участі Росії в будь-яких переговорах щодо припинення вогню і вимагав демілітаризації України перед укладанням будь-якої угоди про припинення вогню.

В Інституті вказують, що замість демонстрації інтересу до переговорів, Путін повністю відкинув їх.

"Путін неодноразово використовував Захід як свого партнера в переговорах щодо угоди про припинення вогню, щоб спонукати Захід до заступництва у справі українського суверенітету. Але тепер він відкидає всіх можливих посередників і відмовляється від реальних переговорів", - йдеться у звіті Інституту.

Також зазначається, що Путін відкинув Верховну Раду як можливого партнера для переговорів, хоча раніше визнавав її як єдиний легітимний український орган для переговорів.

Путін назвав українські органи влади непридатними для переговорів і відкинув ідею залучення третіх сторін до переговорів, що фактично призводить до зупинки процесу укладання повноцінної угоди про припинення вогню. Замість цього, він наголосив на необхідності припинення вогню з боку України.

Аналітики в Інституті вважають, що Путін під час припинення війни відновить і посиленить свої сили, готуючись до майбутньої агресії проти України.

"Відмова Путіна від угоди про припинення вогню без капітуляції України підтверджує його впевненість у перемозі Росії шляхом окупації та виснаження ЗСУ. Він вважає, що так Росія може досягти перемоги", - йдеться у звіті Інституту.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: