Німеччина не має внутрішньої втоми від підтримки України – Бербок

Попри економічні труднощі німецьке суспільство не відчуває внутрішньої втоми від підтримки України на тлі повномасштабної війни.

Зараз в усьому світі спостерігається висока інфляція, а німецька економіка до того ж була вкрай залежна від російської нафти та газу, заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок в інтерв'ю CNN. На питання, чи відчувається в Німеччині внутрішня "втома від України" на тлі економічних негараздів, міністерка відповіла: "Ні".

"Ми демократична країна, тому кожен має свій власний погляд на речі, що відбуваються у світі. Але від самого початку переважна більшість німців і європейців цілком розуміли, що на місці українців могли б бути ми", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас Берлін мусить працювати з іншими соціальними програмами, щоб протидіяти негативним наслідкам для звичайних людей і сімей.

"У такі часи ви повинні ухвалити правильне рішення, щоб підтримати Україну, мир. Але ви повинні пояснити людям, чому ми повинні це робити. Це те, що ми намагаємося робити", додала Бербок.

З серпня минулого року кількість зареєстрованих українських біженців в Польщі зменшилася на понад 350 тис. осіб. Водночас у Німеччині кількість біженців зросла на понад 410 тис.