Норвегія виділить майже €100 млн на енергетику України

Норвегія виділить майже €100 млн на енергетику України

Україна отримає 1,1 мільярда норвезьких крон (приблизно 96 мільйонів євро) на відновлення енергетичної інфраструктури, з них 120 млн норвезьких крон (приблизно 10,5 млн євро) виділять Програмі розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

Ця сума буде використана на ремонт енергетичної інфраструктури Харківської області, яка забезпечує електроенергією. Зокрема, це допоможе забезпечити стабільне електропостачання пологових відділень та операційних у 7 лікарнях Харківщини. Планується встановити сонячні панелі, повідомляє Guardian.

"Ми ведемо тісний діалог з Україною про те, як вона може використати ці кошти найбільш ефективно. Самі українці найкраще розуміють, що потрібно", - зазначив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре. Важливо розпочати ремонт інфраструктури до настання зими.

Норвегія раніше надала фінансування на підтримку української енергетики: у 2022 році - 2,1 мільярда норвезьких крон (приблизно 183 мільйони євро), а у 2021 році - 1,9 мільярда норвезьких крон (приблизно 166 мільйонів євро).

Джерело: hromadske

Читайте також: