Окупанти модифікували авіабомби ФАБ-500: що це означає

Окупанти модифікували авіабомби ФАБ-500: що це означає

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що Росія змінила авіабомби ФАБ-500, які можуть досягти будь-якого місця у Харкові. Про це він сказав в ході телемарафону.

“Ситуація ускладнюється тим, що ворог почав атакувати Харків керованими авіабомбами типу ФАБ-500, які дуже небезпечні”, - заявив голова Харківської ОВА.

Синєгубов зазначив, що спочатку Росія використовувала ці авіабомби лише на лінії фронту.

“Зараз ці бомби (ред. – ФАБ-500) були модифіковані, вони можуть долетіти на відстань до 80 км і тому досягати будь-якої точки Харкова. Тому всі повітряні тривоги, які зазвучали протягом 12 або 16 годин, є дійсними”, - додав глава ОВА.

Нагадаємо, що 27 червня російські окупанти вперше застосували проти Харкова авіабомби ФАБ-500 з модулем планування та корекції.

Також російські окупанти вперше застосували нову бомбу ФАБ-3000 М-54 з уніфікованим модулем планування та корекції.

Як повідомлялося, Росія та Білорусь побудували більше десятка аеродромів біля кордону з Україною для обстрілу її керованими бомбами, КАБами.

До слова, Росія запускає близько 3500 керованих авіаційних бомб на Україну, спрямовуючи їх основним чином на цивільне населення та інфраструктуру. Президент Володимир Зеленський заявив про це в інтерв'ю італійському телеканалу Sky TG24. За його словами, головна мета окупантів полягає в тому, щоб змусити людей боятися й тікати з міст та громад, щоб Росія мала можливість окупувати ці території.

Читайте також:

  • Про керовані авіабомби, або чим насправді стріляють росіяни
  • КАБ. Зброя, про яку тепер усі говорять

Читайте також: