Іспанія вводить «порнопаспорти» для захисту неповнолітніх

Іспанія вводить «порнопаспорти» для захисту неповнолітніх

Уряд Іспанії запровадив нову систему захисту дітей та підлітків від порнографії, яку назвали «Цифровий гаманець Beta». Її мета - обмежити доступ неповнолітніх до сайтів з еротичним контентом шляхом верифікації віку користувачів. Про це повідомляє Bild.

Після успішної верифікації користувачі отримують можливість перегляду відповідного контенту. Для підтвердження свого віку користувачі можуть скористатися програмою, отримуючи 30 порнокредитів на місяць. Ці кредити оновлюються щомісяця.

Варто зауважити, що не всі сайти з еротичним контентом будуть використовувати «Цифровий гаманець». Вони можуть самостійно вирішувати, чи будуть використовувати цю систему, чи використовувати інші методи верифікації віку користувачів. Проте уряд Іспанії закликає всі платформи з еротичним контентом приєднатися до цієї ініціативи і використовувати «Цифровий гаманець» для захисту неповнолітніх.

Представник уряду Хосе Луїс Ескріва підкреслив важливість цього кроку, заявивши: «Ми діємо заздалегідь. І ми закликаємо платформи зробити те саме. Ставки високі». Він наголосив, що захист дітей та підлітків від негативного впливу порнографії є пріоритетом для уряду, і запровадження «Цифрового гаманця» є одним із кроків у цьому напрямку.

Зміни в уряді Великої Британії

За даними Politico, на виборах 4 липня британці можуть змінити чинний уряд, а Кір Стармер стане новим прем'єр-міністром замість Ріші Сунака.

Також варто відзначити, що популярність чинного уряду та прем'єр-міністра перед виборами була дуже низькою.

Читайте також: