Окупанти погрожують українцям депортацією через відмову від паспорта РФ

Окупанти погрожують українцям депортацією через відмову від паспорта РФ

На півдні тимчасово окупованих територій російські окупанти загрожують вигнати українців через блокпост у Василівці, тих, хто не отримує паспорт РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

На захоплених землях є люди, які через різні обставини не можуть залишити свій дім навіть під окупацією. Росіяни примушують їх отримувати російський паспорт в рамках імперської політики
, - зазначається в повідомленні.

У Центрі нацспротиву вказують, що більшість населення поки що не отримала російські паспорти, і окупанти вимушені використовувати погрози.

Наприклад, під час останніх рейдів на півдні російські окупанти обіцяли вигнати мешканців через блокпост до України і конфіскувати їх майно.

Окупанти вже неодноразово застосовували таку практику раніше. Вони показово вивозять місцевих жителів на блокпост і депортують з їх рідного краю
, - повідомляє Центр нацспротиву.

Нагадаємо, російські окупанти в Скадовську на Херсонщині розпочали процес "націоналізації" майна українців, які не мають російського паспорта. Щоб зберегти своє житло, необхідно отримати російський паспорт та зареєструвати його в органах окупантів у Генічеську. Про це заявив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв у коментарі ЗМІ.

Також повідомлялося, що на тимчасово окупованій частині Луганщини місцева влада змінює законодавство з метою передавати "безгосподарне" житло силовикам та мігрантам з Центральної Азії. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За словами російських окупантів, протягом 30 днів вони націоналізують житло луганчан, які не повернуться на окуповану територію і не перереєструють свою нерухомість відповідно до законодавства РФ.

Читайте також: