Перша пресконференція Путіна за час повномасштабної війни: основні заяви

Президент Росії Володимир Путін оголосив про проведення щорічної пресконференції та прямої лінії з народом. Це перша велика пресконференція диктатора після вторгнення в Україну.

14 грудня, о 11:10, Путін розпочав пресконференцію, тоді як в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через зліт російських винищувачів МіГ. Під час спілкування з журналістами, глава Кремля зробив низку цинічних заяв про мир з Україною.

Телеканали призначили 4 години на проведення конференції. Записувати запитання могли звичайні жителі з 1 грудня через спеціальний сайт, гарячу лінію, соцмережі та мобільний додаток.

У своїй промові, Путін почав говорити про російську економіку та стабільну фінансову систему. Він також зазначив, що державний борг країни зменшується, а безробіття росте. Головне завдання Росії, на його думку, - зміцнення суверенітету та безпеки країни.

Після цих вихвалянь, журналісти поцікавилися, коли закінчиться війна в Україні. Путін відповів про денацифікацію та демілітаризацію як умови для миру. Він також заявив, що Україна не хоче домовлятися, тому Росія змушена прийняти інші військові заходи. Президент також виклав свою версію подій, заявивши, що допомога Заходу для України була знищена окупантами.

Він також заявив, що Україна готова ухвалити законопроєкти про денацифікацію, і ця угода була досягнута в Стамбулі. Про демілітаризацію, Путін скаржився на те, що Захід продовжує підтримувати Україну, заявивши, що це може скоро завершитися.

Про мобілізацію, Путін заявив, що в Росії була лише одна хвиля мобілізації, і друга наразі не потрібна. Він також назвав окупантів героями і повідомив про 300 тисяч мобілізованих. Загалом, за даними Генштабу ЗСУ, українські захисники ліквідували 342 800 окупантів.

Путін також розповів про кампанію з набору контрактників в російській армії та заявив, що мобілізація не потрібна, оскільки людей, готових захищати Батьківщину, в диктатора достатньо.

Новина доповнюється.