ПФУ відповів, чи можна розраховувати на субсидію при отриманні спадщини

Людина запитує про спадщину у ПФУ
Людина запитує про спадщину у ПФУ

У Пенсійному фонді України пояснили, чи можна отримати субсидію на комунальні послуги, якщо особа успадкувала будинок.

За інформацією прес-служби Головного управління ПФУ у Донецькій області, незалежно від того, чи триває опалювальний сезон, українці все ж можуть отримати субсидію на комунальні послуги влітку. Та дехто цікавиться, чи мають право на цю субсидію особи, які успадкували будинок.

"Я пенсіонерка, отримую пенсію за віком та мешкаю у своїй квартирі. В квітні я успадкувала будинок. Чи можу я отримати субсидію?", - запитує жінка.

Відповідаючи на це питання, у ПФУ пояснили, що отримати субсидію можливо, але за умови виконання одного принципового умови.

"Ви маєте право на субсидію, оскільки отримуєте пенсію за віком (це правило не стосується отримувачів пенсії за вислугу років, інвалідів та осіб, які втратили годувальника) та маєте лише одне житлове приміщення, крім будинку, успадкованого Вами", - пояснили у представництві ПФУ.

Проте житлове приміщення, яке перебуває у власності (включаючи успадковане житло), не повинно здається в оренду, щоб мати право на субсидію. Це підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства (пункт 14 Положення про призначення житлових субсидій, затвердженого ухвалою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848).

Раніше Пенсійний фонд України пояснив, як визначити розмір субсидії на період, коли не потрібно опалювати.

Читайте також