Північна Корея запустила балістичні ракети у бік Японського моря – ЗМІ

Північна Корея випробувала балістичну ракету

Другого квітня КНДР втретє провела випробування балістичних ракет. Ракета середньої дальності була запущена у Японське море. Ця ракета може нести ядерну боєголовку. Про це повідомило видання Yonhap.

Згідно зі заявою Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї (JCS), ракету середнього класу запущено недалеко від Пхеньяна о 6:53 ранку. Це була 600-міліметрова ракета залпового вогню.

Ракета пролетіла близько 300 кілометрів і впала в море, не завдаючи жодної шкоди. Проте така дальність свідчить про те, що подібна зброя може уражати більшу частину території Південної Кореї. Пхеньян стверджує, що на цю ракету може бути встановлена ядерна боєголовка.

Південна Корея повідомила, що її армія залишається бойовою готовністю, спілкується зі своїми американськими та японськими партнерами щодо пуску ракет з боку Північної Кореї, а також зміцнює спостереження та готується до нових запусків.

Японія підтвердила, що північнокорейська ракета впала у море за межами своєї економічної зони.

Історія пусків ракет КНДР

Цей пуск стався через 15 днів після того, як лідер КНДР Кім Чен Ин провів навчальні стрільби з реактивних систем залпового вогню в західному регіоні країни.

Нагадаємо, що 18 березня Північна Корея здійснила запуск кількох балістичних ракет у напрямку Японського моря. Це другий за рік запуск балістичної ракети, після першого запуску твердопаливної ракети середньої дальності з гіперзвуковою боєголовкою 14 січня.

Раніше південнокорейські та американські військові провели спільні авіаційні навчання, під час яких тренувалися бойові стрільби по можливим північнокорейським ракетам біля західного узбережжя Південної Кореї.

Раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин оглянув підготовку військ на великій військовій базі в західному регіоні країни та закликав до підвищення готовності до війни.