Поляки розблокували два пункти пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери розблокували рух вантажівок на українському кордоні

Польські фермери завершили протестну акцію та розблокували рух вантажних транспортних засобів у пунктах пропуску "Шегині-Медика" та "Краківець-Корчова". Про це повідомила Держприкордонслужба. Оформлення та пропуск через кордон здійснюються у звичайному режимі.

Наразі перед цими пунктами пропуску очікують понад 1 700 вантажівок, які в'їжджають в Україну.

Нагадаємо, що протест розпочався 6 листопада, коли польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох найбільших пунктах пропуску на кордоні з Україною. Основними вимогами було повернення практики дозволів для українських перевізників та скасування угоди з Євросоюзом щодо цього питання.

Пізніше до протесту приєдналася організація Oszukana Wieś, яка заблокувала пункт пропуску "Шегині-Медика". Поза блокадою залишилися лише пункти для порожнього транспорту та малотоннажних автомобілів.

Польські фермери оголосили про тривання протесту до 30 квітня, через що Україна недоотримає 6,5 млрд гривень з митниці. Однак, увечері 5 квітня було оголошено про часткове відновлення руху вантажівок на пункті пропуску "Гребенне-Рава-Руська". Фермери обмежуватимуть рух транспорту та пропускатимуть на в'їзд до Польщі по 15 порожніх вантажівок щоденно.