Поліція Фінляндії вимагає заарештувати неонациста Петровського за злочини в Україні

Центральна кримінальна поліція Фінляндії заявляє про намір арештувати російського неонациста Воїслава Тордена (він перед тим відомий був як Ян Петровський або "Главком")1. Його підозрюють у скоєнні воєнних злочинів в Україні, зокрема у 2014-2015 роках. Інформацію про це опублікувала Yle.

Повідомляється, що засідання суду у справі Тордена відбудеться у понеділок, 18 грудня, в другій половині дня. Суд Гельсінкі повідомив, що розгляне звинувачення проти неонациста та вирішить долю його арешту.

Незадовго до цього, заступник генерального прокурора Юкка Раппе вирішив розпочати попереднє розслідування злочинів, які йому приписуються. Оскільки Торден не може бути екстрадований в Україну згідно рішення Верховного Суду, слідство відбудеться у Фінляндії. Захисник Тордена заперечує всі звинувачення проти свого клієнта.

Нагадаємо, раніше суд Фінляндії відправив під варту російського неонациста Яна Петровського. Він був затриманий поліцією Фінляндії у серпні цього року. Офіс генерального прокурора України виявив бажання екстрадувати Петровського. Торден був командиром і лідером російського воєнізованого формування "Оперативна група "Русич"". Він також відомий своїми зв'язками в ультраправих колах та участю в бойових діях на боці Башара Асада в Сирії.

В кінці серпня стало відомо, що Торден подав прохання щодо екстрадиції до Росії.

Раніше ми повідомляли, що Верховний суд Фінляндії відхилив запит України щодо екстрадиції Воїслава Тордена (Яна Петровського), воєнного злочинця з розібратися з диверсійно-штурмовою розвідувальною групою "Русич", а також наказав його звільнити.