Польща сьогодні відзначає 105-ту річницю Дня Незалежності

11 листопада у Польщі відзначають 105-ту річницю Дня Незалежності. Це свято засвідчується саме в цей день, для вшанування проголошення незалежності країни від Росії, Німеччини та Австро-Угорщини у 1918 році.

В центрі Варшави заплановано проведення 12 подій, які спричинять труднощі для місцевих мешканців. Серед заходів, запланованих на День Незалежності у суботу, є "Пробіг Незалежності" та "Марш Незалежності".

Спортсмени планують перекрити центр міста до обіду. "Пробіг Незалежності" розпочнеться о 11:11 на кільцевій розв'язці "Радослава".

Також водії мотоциклів візьмуть участь у святкуванні Дня Незалежності. їх маршрут починається о 11:00 біля Храму Божого Провидіння у Вілянові та завершується біля пам'ятника Пілсудському біля палацу Бельведер.

Опівдні на площі Юзефа Пілсудського відбудуться урочистості з нагоди Дня Незалежності, включаючи зміну варти біля могили Невідомого солдата.

Марш Незалежності розпочнеться о 14:00 з центру міста.

11 листопада 1918 року Рада регентів у Варшаві передала військове керівництво на польських територіях політику Юзефові Пілсудському, який повернувся з ув'язнення в Німеччині. Цей день вважається початком незалежності Польщі після більш як 120 років панування інших держав.

День Незалежності установлено як свято у 1937 році.