Польські фермери зняли блокаду на одному з пунктів пропуску на кордоні

Польські фермери зняли блокаду на одному з пунктів пропуску на кордоні

Польська сторона припинила блокаду пункту пропуску "Медика-Шегині"

Увечері 6 січня польська сторона припинила блокаду пункту пропуску "Медика-Шегині". Про це повідомив речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко, передає "Українська правда".

"За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща сьогодні о 21:00 (за київським часом) завершилася акція протесту перед пунктом пропуску "Медика-Шегині", - сказав Демченко.

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі.

Демченко зазначає, що прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють, щоб забезпечити пропуск  максимальної кількості вантажівок. На даний час на вʼїзд в Україну перед пунктом пропуску "Медика-Шегині" очікують 650 вантажівок.

Угода про припинення блокування кордону між Польщею та Україною

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та представники руху "Ошукане село" підписали угоду щодо припинення блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.

Нагадаємо, що Україна проведе переговори з новим урядом Польщі щодо питання розблокування кордону між країнами внаслідок страйку польських перевізників в районах контрольно-пропускних пунктів.

Ще три напрямки залишаються заблокованими

На польсько-українському кордоні залишаються заблокованими ще три напрямки. Це "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова, "Рава-Руська-Гребенне".

Також повідомлялося, що час очікування водіїв на виїзд із Польщі через пункт пропуску з Україною в Дорогуську збільшився до понад 30 днів через посилення протесту перевізників.

До слова, міністр сільського господарства країни Чеслав Секерський заявив, що ембарго на експорт українських товарів до Польщі – безстрокове.

Читайте також: Блокування кордону. Звідки ці складнощі з поляками?

Читайте також: