Ситуація у Харкові, Формула миру та переговори з ЄС: Зеленський звернувся до українців

Ситуація у Харкові, Формула миру та переговори з ЄС: Зеленський звернувся до українців

Президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію у Харкові, де сьогодні вже відновлено електропостачання після чергового російського удару. На жаль, 12 поранених та одна людина загинула.

Про це глава держави розповів у вечірньому відеозверненні, 23 червня, пише "Хвиля" .

"Щодня Харків страждає від цього російського терору. І щодня ми повторюємо: російську бойову авіацію, яка завдає цих ударів, і не тільки по Харкову, по інших наших містах, по наших громадах, по наших фронтових позиціях, - російську бойову авіацію треба Бити по російських аеродромах – теж це цілком справедливо.

Нещодавнє узгодження ударів по російській території поблизу кордону дозволило знищити частину російського терористичного потенціалу. Але щоб ЗСУ могли убезпечити людей і життя повністю від російського терору – потрібно більше далекобійності, потрібна відповідна зброя для українців.

"І ми працюємо над цим із партнерами – ми робимо все, щоб наблизити рішення. Загалом, наступні тижні червня та першої половини липня мають стати для України не менш результативними, ніж травень, ніж перша половина червня. Ми вже отримали рішення про нові". петріотах" для України і готуємо продовження, ми працюємо над постачанням ще систем ППО. І далекобійність зараз – це питання не лише про те, чого ми можемо досягти на полі бою, а й про те, коли завершиться війна. Чим більше ми можемо, тим швидше вдасться змусити Росію до справедливого світу", - зазначив він.

Президент також заявив про важливі результати за тиждень – приєднання до комюніку Саміту світу ще шести учасників.

Це чіткий сигнал, що нам вдалося переконати країни-партнери у можливості миру – і саме справедливого світу. Буде ще більше підписів під комюніке – це зараз працює українська команда.

"Також поступово ми готуємо роботу в групах – за пунктами Формули світу. Наше завдання незмінне – вийти найближчими місяцями на загальний, глобальний шлях відновлення безпеки за кожним із пунктів Формули світу. І це може бути", - уточнив український лідер.

Крім цього, Україна готується і до нового результату у відносинах з Євросоюзом.

"ЄС вже затвердив переговорну рамку для України, і 25 червня ми очікуємо фактичного початку переговорів – урядова делегація України буде у Брюсселі саме для цього. Реально історичний тиждень. Десятиліття Україна якраз до цього йшлося, і цей результат – це особистий результат кожного, хто обрав для себе 24 лютого Україну, хто бореться заради нашої держави, хто зміцнює Україну всім, чим потрібно", - наголосив він.

Читайте також: