Посилення відключень світла 5 липня: «Укренерго» зробило заяву

Посилення відключень світла 5 липня: «Укренерго» зробило заяву

Сьогодні, 5 липня, обленерго буде застосовувати різні графіки погодинних відключень електроенергії. У окремі години доби будуть застосовуватись дві черги, а в інші години - три черги. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Згідно з повідомленням, споживання електроенергії в кожній області розділено на шість черг. Режим з трьома чергами означає, що близько половини споживачів одночасно будуть знеструмлені.

Черга - це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Скільки черг застосовувати в усіх регіонах одночасно - вирішує диспетчерський центр "Укренерго" для компенсації дефіциту енергії в системі. Яку тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз - визначають обленерго у кожному регіоні

З технічних причин та внаслідок бойових дій залишаються без електропостачання споживачі в Запорізькій, Сумській та Херсонській областях. Відключення пов'язано з впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 липня, обленерго буде застосовувати графіки погодинних відключень протягом усього дня.

Уряд України зробить все можливе, щоб збільшити імпорт електроенергії та зменшити відключення світла в Україні. До слова, Україна не експортує електроенергію, але допомагає сусіднім країнам транспортувати їх електрику.

Кабінет міністрів також працює над можливістю не вимикати електропостачання на прифронтових територіях України.

Читайте також: