Прикордонники попередили українців про проблеми на польському кордоні: деталі

Прикордонники попередили українців про проблеми на польському кордоні: деталі

У зв'язку з технічними роботами, через які можливий уповільнений рух, а також сповільнене оформлення, на декількох пунктах пропуску через кордон можуть виникнути проблеми. За даними Західного кордону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, це стосується пунктів пропуску "Шегині", "Рава-Руська" і "Угринів".

У повідомленні зазначається: "Звертаємо увагу громадян, які перетинають кордон. За інформацією, отриманою від польської сторони, через проведення технічних робіт можливий сповільнений рух у пункті пропуску 'Шегині'. Також відмічається сповільнене оформлення у пункті пропуску 'Рава-Руська' та 'Угринів', як повідомлялося раніше".

Прикордонники просять громадян України враховувати цю інформацію та, якщо можливо, обирати інші пункти пропуску для перетину кордону.

На цьому тлі, Сергій Деркач, заступник очільника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, повідомив, що українським перевізникам не потрібні дозволи на двосторонні перевезення, оскільки угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною і ЄС набула чинності 20 червня.

Крім того, Польща збирається створити спеціальні підрозділи прикордонників для захисту кордону від агресивних нападів нелегальних мігрантів з Білорусі. Про це повідомив заступник глави МВС Польщі Чеслав Мрочек.

Читайте також: