Привітання зі святом Петра і Павла: листівки, вірші та проза

Привітання зі святом Петра і Павла: листівки, вірші та проза

Православна церква України (ПЦУ) та Українська греко-католицька церква (УГКЦ) з 1 вересня 2023 року перейшли на новоюліанський церковний календар. Тепер всі неперехідні свята з фіксованою датою відзначаються на 13 днів раніше. Сьогодні, 29 червня, велике церковне свято – день святих Петра і Павла.

Історія свята

Свято Петра і Павла відзначається вже з 4 століття. У Католицьких країнах, особливо в Італії (в Римі) й Ватикані, свято відзначається найбільш велико. Там також поховані мощі святих.

Апостол Петро вважається охоронцем ключів від раю і першим Папою Римським. До знайомства з Ісусом він був рибалкою, а потім став його найближчим учнем.

Апостол Павло, хоча не входить до числа 12 найближчих учнів Христа, зробив великий внесок у проповідування християнства. Він був гонителем віруючих, але потім розкаявся і написав кілька християнських послань.

Петра і Павла стратили в один день – 29 червня. Апостола Петра розіп'яли на хресті, як Ісуса, а Павла обезголовили.

Привітання зі святом Петра і Павла у прозі

Вітаю зі світлим святом Петра і Павла! Бажаю вам Божої опіки, сімейної злагоди й благополуччя. Нехай тільки хороші люди зустрічаються на вашому шляху, а добро супроводжує вас завжди!

***

Нехай молитви святих апостолів Петра і Павла зміцнюють нас на нашому шляху. Зі святом!

***

Бажаю по молитвам святих апостолів Петра і Павла зміцнення віри й бадьорості духу. Нехай наше головне життєве прагнення буде служіння Богу й ближньому!

***

Нехай свято Петра і Павла наповнить наші серця любов'ю до ближнього, щирою вірою у Творця! Нехай буде мир у наших домівках, спокій в душах і міцне здоров'я. Нехай всі наші задуми здійсняться!

***

У цей один з найважливіших релігійних свят ми вшановуємо пам'ять святих апостолів Петра і Павла, які внесли вагомий вклад у розвиток християнства. Нехай ми не забуваємо, що навіть за земного життя можемо служити Господу. Зі святом!

***

Вітаємо з величним і престольним святом Петра і Павла. Бажаємо божої опіки та добра у вашій родині. Нехай ваше слово буде срібним звоном, що пробуджує в людях бажання жити за заповідями Божими, бути милосердними і любити ближнього, як вимагає син Божий!

***

Від душі вітаю тебе з Днем Петра і Павла, мій дорогий друге! Нехай Божа благодать і радість зглянуться на тебе, нехай завжди тебе люблять близькі, а ти – їх. Вітаю!

***

З великим світлим святом! Нехай благодать прийде до вашого дому, щоб близькі люди були здорові і жодна погана звістка не затьмарювала їхніх днів. Нехай ангели оберігають вас від усіх поганих звісток.

***

Нехай в день святих апостолів Петра і Павла ваша душа наповниться Божим миром і благодаттю. Нехай буде достаток і взаєморозуміння в вашому домі. Бережіть своїх близьких!

Привітання зі святом Петра і Павла у віршах

З Петром і Павломдрузів всіх вітаю!Щастя і великої любовіУ житті вам бажаю!

***

Свято Петра й Павла прийшло,Щастя всім нам принесло.Хай Бог за все віддячить,І гріхи всі пробачить!

***

З Петровим днем вітаю,Добра щиро бажаю,Многая літа й сильного роду,Забудьте про негоду.

***

День Петра й Павла –Свято світла й добра!Від душі бажаю

***

Зі святом сьогодніВсіх вас вітаю!У день Петра й ПавлаЗдоров'я бажаю!Бажаю вам щастя,Надії й любові!Хай Господь буде в кожному слові!

***

Хай свято Петра й Павла,Наповнить наші серцяЛюбов'ю до ближнього,Щирою вірою у Творця!Миру у наші домівки,Спокою в дім людській,Міцного здоров'я –Як ліщини-горішки,Щоб всі задуми здійснились!

***

День Петра й Павла –Свято світла й добра!Від душі бажаюмиру і тепла.

***

З Днем апостолів святих –Павла й Петра!Вам бажаю благ земних,Миру й добра.Віра в серці хай живе,І благодатьВ душі любов цвіте,Щоб перемагати!

***

Свято Петра й Павла прийшло,Щастя всім нам принесло.Хай Бог за все віддячить,І гріхи всі пробачить!

Листівки до свята Петра і Павла

Читайте також: