У Білгороді та області стався масштабний блекаут: деталі

У Білгороді та області стався масштабний блекаут: деталі

У Білгороді та області сталася масштабна перебій електропостачання вранці. Причиною виникнення проблем було технічне порушення, спричинене зовнішнім впливом на енергосистему. Про це повідомило Белгороденерго.

Близько 90% Білгородської області, зокрема міста Білгород, Старий Оскол і Волоконівка залишилися без світла. Проблеми з електрикою виникли після одночасної атаки українських дронів та вибухів на підстанціях. Одна з атак сталася в Незнамовому.

Російські ЗМІ повідомляють, що житлові будинки почали переводити на резервне енергопостачання, а спецоб'єкти вже під'єднано до нього. Очікують, що ситуацію вдасться виправити до обіду.

Нагадаємо, Міноборони Росії стверджує, що Україна атакувала три регіони РФ 36-ма дронами вночі з 30 червня на 1 липня. Але всі дрони, як стверджується, були знищені протиповітряною обороною.

Крім того, недавно виявили ще вісім російських авіабаз віддаленою на 100 км від українського кордону. Одна з них будується під Бєлгородом з літа 2023 року, і на фотографії, зробленій в червні 2024 року, видно, що будівництво ще не завершене.

Читайте також: