Путін прокоментував наступ окупантів у Харківській області

Фото окупантів у Харківській області
Фото окупантів у Харківській області

Під час візиту до Ханоя, російський президент Володимир Путін зробив декілька заяв, одна з яких стосувалася бойових дій у Харківській області, де російська армія розпочала наступ у травні.

«Що стосується харківського напрямку, тут секрету немає, я ж сказав ще півроку тому, я говорив про те, що якщо обстріли наших прикордонних пунктів продовжуватимуться, будемо змушені створювати зону безпеки, санітарну зону на українській території».

Він також зазначив, що європейці та американці підштовхують українські сили до того, щоб вони силоміць вижали російські підрозділи на кордоні і підкреслив, що це може бути представлено як успіх 2024 року до саміту НАТО та виборів в США.

"Ну, подивимося, що буде насправді", - додав Путін.

Він наголосив, що якщо команда "за будь-яку ціну" не базується на реальних фактах, то це дуже дорого обійдеться українським збройним силам, але не пояснив, звідки він це знає.

Путін також зазначив, що Росія не має наміру підходити до Харкова і назвав це тактикою, але противник, на його думку, спробує представити це як стратегічний успіх, якщо це йому вдасться.

"Ну, подивимося, що насправді він зможе отримати, але це буде з великими втратами, я думаю, що, швидше за все, ситуація розвиватиметься у такому ключі", - сказав він.

Крім того, Путін прокоментував чутки про участь північнокорейських військових в Україні.

Читайте також