Ракетні війська ЗСУ уразили особовий склад ворога – Генштаб

Зараз триває 659-та доба великої війни РФ проти України, за цей період відбулося 82 бойових зіткнення. Ворог зробив чотири ракетних та 32 авіаційних удари, а також здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

В результаті терористичних атак РФ постраждали цивільні особи, також спостерігається руйнування та пошкодження приватних житлових будинків та цивільної інфраструктури. Ситуація на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках немає значних змін у оперативній обстановці. Немає ознак формування наступальних угруповань. Зазначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання в районах прикордонного перехрестя з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність в прикордонних районах, здійснює розвідувальну діяльність та обстріли населених пунктів з території РФ. Ворог також посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону України. Понад 20 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, серед них Грем'яч Чернігівської області; Їздецьке, Попівка, Атинське Сумської області; Вовчанськ, Ветеринарне, Гур'їв Козачок Харківської області.

Українські захисники на Куп'янському напрямку успішно відлякували 13 атак противника біля Синьківки Харківської області. Декілька населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області, потрапили під вогонь артилерії та мінометів.

Сили оборони на Лиманському напрямку відбили атаку ворога східніше Тернів Донецької області. Також окупанти здійснили авіаційний удар в районі Серебрянського лісництва Луганської області. Близько 10 населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Торське, Спірне, Верхньокам'янське Донецької області, отримали артилерійські та мінометні обстріли від противника.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили сім атак противника біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились декілька населених пунктів, серед них Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

Противник на Авдіївському напрямку безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Захисники відбили 19 атак східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 17 південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Близько 15 населених пунктів, зокрема Степове, Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області, отримали артилерійські та мінометні обстріли.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області. Ворог здійснив 11 безуспішних атак позицій наших захисників за підтримки авіації. Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка теж отримали обстріли з артилерії та мінометів.

На Шахтарському напрямку ворог не вести наступальних дій. Декілька населених пунктів, зокрема Вугледар, Пречистівка, Урожайне Донецької області, отримали артилерійські та мінометні обстріли.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили дев'ять атак противника північніше Приютного, західніше та північно-західніше Вербового Запорізької області. Понад 20 населених пунктів, зокрема Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Роботине, Малі Щербаки Запорізької області, отримали артилерійські та мінометні обстріли.

На Херсонському напрямку мають місце артилерійські обстріли у Херсоні, Антонівці Херсонської області та Очаківі Миколаївської області. Ворог здійснив авіаційний удар в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Українські воїни надалі утримують позиції на лівому березі Дніпра Херсонської області та продовжують завдавати пострілів по противнику. За останню добу авіація Сил оборони атакувала два райони зосередження військ та техніки противника, а підрозділи ракетних військ уражали також дві зони військового укріплення ворога.

Сьогодні під час чергової атаки РФ по Україні ракетна система "Кінджал" була збита силами протиповітряної оборони.