Ракетний удар по "Охматдиту": що відомо про приліт по дитячій лікарні в Києві

Останки руйнів дитячої лікарні в Києві
Останки руйнів дитячої лікарні в Києві

8 липня 2024 року російські терористи атакували Україну, включаючи Київ, за допомогою масованого ракетного удару. Одна з ракет трапила в дитячу лікарню "Охматдит", яка була одним з найбільших педіатричних закладів в країні і надавала допомогу тяжкохворим дітям.

За інформацією "Хвилі", лікарня "Охматдит" отримала значні пошкодження внаслідок удару. Наразі під завалами перебувають люди, а точна кількість постраждалих та загиблих поки що не відома. Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що 16 постраждалих, у тому числі 7 дітей, було доставлено до лікарень з "Охматдиту". Також пізніше стало відомо про двох загиблих, серед яких був лікар.

За даними Служби безпеки України, РФ використала ракету Х-101 для атаки на "Охматдит". На місці події вже знайдено докази: уламки корпусу задньої частини ракети з серійним номером та частина керма цієї ж ракети.

В розбирачах завалів "Охматдиту" беруть участь волонтери, які публікують в мережі відео, де видно, як вони допомагають рятувальникам. Також небайдужі люди привозять їжу, воду та медикаменти на місце.

Крім того, уламки ракет впали в інших районах Києва. За даними місцевої влади, рятувальники працювали у 8 з 10 районів столиці після атаки РФ. Загалом, станом наразі відомо про 17 загиблих та 41 постраждалого в Києві, але ці дані можуть змінюватись через продовжуються роботи по розбору завалів.

Під час атаки РФ мер міста Віталій Кличко звітував про кілька трагедійних подій. Крім того, що ракети потрапили до дитячої лікарні, житлові будинки Києва теж постраждали. У Шевченківському районі один під'їзд був повністю зруйнований. Також на Сирці житловий будинок зазнав пошкоджень, а рятувальники намагаються витягнути людей з-під завалів. Пізніше було повідомлено, що двоє чоловіків, які були госпіталізовані після атаки, померли в лікарні.

Також протягом дня 8 липня в Києві було оголошено повторну пожежну тривогу, а в Дніпровському районі уламки пошкодили медичний центр, де загинуло двоє людей, а також є постраждалі.

Читайте також