Росія хоче переозброїти свої війська ракетами "Сармат" - ISW

Росія хоче переозброїти свої війська ракетами

Російські ракетні війська планують переозброїтися новими балістичними комплексами під назвою "Сармат". Ця інформація була повідомлена Міністерством оборони РФ 7 жовтня. Згідно з оглядом Інституту вивчення війни (ISW), ці комплекси є міжконтинентальними балістичними ракетами.

Раніше, президент Росії Володимир Путін відзначив успішні випробування ракети "Сармат". Ці події здивували аналітиків, оскільки вони спостерігаються в контексті останньої інформаційної операції РФ щодо ядерного контролю.

Відео, опубліковане Міністерством оборони РФ, показує міністра Сергія Шойгу на Красноярському машинобудівному заводі, де він оглядає процес виробництва міжконтинентальної ракети "Сармат".

Аналітики ISW раніше заявляли, що Кремль використовує ядерну риторику як механізм тиску на США та їх союзників, з метою надати вплив на Україну та почати переговори з Росією.

  • Однак, російське космічне агентство Роскосмос повідомило, що комплекс "Сармат" вже вступив на бойове чергування.
  • Зазначений комплекс є ракетою з міжконтинентального базування, яка здатна нести широкий спектр ядерних та гіперзвукових боєприпасів великої потужності.

Читайте також: