Росія і Китай посилять економічну співпрацю. Як це вплине на Україну

Росія і Китай посилять економічну співпрацю. Як це вплине на Україну

Китай готовий поглибити взаємовигідну співпрацю з Росією.

Це може свідчити про те, що Росія збільшить кількість закупок у КНР товарів для війни в Україні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують на те, що російський диктатор Володимир Путін під час Східного економічного форуму високо оцінив обсяг китайсько-російської торгівлі в 2023 році. І заявив, що дві країни досягнуть 200 мільярдів доларів США до кінця року.

Економічні відносини між країнами Путін обговорював із віце-прем'єром Китаю Чжаном Гоціном.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Аналітики зазначають, що поточна сфера діяльності Чжана передовий виробничий сектор Китаю, який відіграє ключову роль у досягненні мети Сі Цзіньпіна щодо самозабезпечення виробництва після 20-го партійного з'їзду в жовтні 2022 року.

Раніше він понад двадцять років працював у NORINCO, яка є провідною китайською державною компанією з виробництва та продажу оборонної техніки.

"Його професійний досвід і поточні обов'язки свідчать про те, що збільшення обсягів китайсько-російської торгівлі включатиме товари для підтримки російської війни в Україні", зазначили в ISW.

У перші сім місяців 2023 року обсяг двосторонньої торгівлі між КНР і Росією зросли на 36%. Значна кількість в цих обʼємах стосується техніки, яка може бути використана у військових цілях.

Зокрема РФ більш ніж утричі наростила імпорт китайських екскаваторів, коли почала будувати оборонні укріплення на тимчасово окупованих територіях України. Процес почався після успішних наступальних операцій України на сході та півдні країни.

Читайте також: