Росія визнала, що дрон атакував нафтобазу у Тамбовській області

Росія визнала, що дрон атакував нафтобазу у Тамбовській області

У Тамбовській області РФ сталася пожежа на нафтобазі внаслідок атаки безпілотника. Губернатор області розглядає можливість евакуації населення. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Пожежа виникла на нафтобазі в Тамбовській області через приліт дрона, повідомив губернатор. Займання вже локалізовано, жертв немає.

Це, ймовірно, перший випадок, коли росіяни визнали ураження в результаті атаки безпілотника, а не заслання пошкоджень на падіння уламків збитого власним протиповітряним оборонним комплексом безпілотника.

За даними Shot, ворожий БПЛА спричинив вибух на території підприємства близько 4:35 ранку.

Голова регіону, Максим Єгоров, зазначив, що найближчий населений пункт знаходиться на відстані 3 кілометрів і у разі необхідності буде проведена евакуація мешканців, для чого все готово. Варто згадати, що в останній час Україна регулярно проводить удари по російських нафтопереробних заводах.

Раніше було повідомлено, що дрони атакували завод у Тверській області, який виробляє авіапаливо. Попередньо, на наслідок цього сталася пожежа на об'єкті, хоча російська влада стверджує, що було збито всі сім дронів, які потрапили на їхню територію. На заводі пошкоджено трубопровід, дах і будівлю одного з цехів. Постраждалих немає, усіх працівників евакуювали.

Читайте також: