Російський безпілотник упав у Румунії: НАТО загрози не побачило

За словами виконувача обов'язків речника НАТО, Ділана Вайта, Альянс не вбачає жодної загрози у падінні російського дрона на території Румунії. Вайт заявив це в соцмережі Twitter, зауваживши, що інцидент був випадковим і не мав ніяких злочинних намірів за собою.

Водночас, Вайт висловив тверду засуджуючу позицію щодо російських атак на цивільні об'єкти в Україні та вздовж Дунаю. За словами речника, НАТО не отримало жодної інформації, яка б підтверджувала навмисні атаки Росії на своїх членів. Представники Альянсу продовжують стежити за ситуацією та підтримують контакт з румунською владою.

Згідно з офіційною інформацією, російський дрон типу "Шахед" впав на території Румунії під час нічної атаки на Україну. Система радіолокаційного спостереження румунської армії зареєструвала можливе порушення повітряного простору на малих висотах, протягом якого дрон пролетів у напрямку села Грінду Тульчинського повіту. Наступного ранку у безлюдній місцевості було виявлено кратер, що утворився внаслідок падіння дрону з глибиною 1,5 метра.

Після цього Румунія запросила посла Росії на зустріч для обговорення падіння безпілотника на свою територію.