СБУ "спакувала" колаборантку: що вона накоїла

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала ще одну пособницю Росії під час стабілізаційних заходів на звільненій частині Херсонщини.

Фігуранткою виявилася мешканка Білозерського району, яка після захоплення регіону підтримала російських загарбників і запропонувала свою "кандидатуру" для роботи в окупаційних органах, повідомила 5 жовтня пресслужба СБУ.

"Враховуючи її прокремлівські погляди та наявність економічної освіти, жінку призначили "головним бухгалтером" у захопленій районній лікарні, яку рашисти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона. На цій "посаді" ворожа поплічниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Володимира Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилася на території району, вона була впевнена у своїй невинуватості.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Втім, співробітники СБУ її викрили. Наразі їй повідомили про підозру в пособництві державі-агресорці та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Служба безпеки України затримала на прифронтовій території Донеччини адвоката-зрадника, який шпигував за українськими блокпостами у Краматорську. Зловмисником виявився адвокат, який протягом 2019-2022 років проживав на території РФ і мав контакти зі спецслужбою країни-агресорки.