Сирський розповів, як відбувається оптимізація Генштабу та системи управління ЗСУ в цілому

Сирський розповів, як відбувається оптимізація Генштабу та системи управління ЗСУ в цілому

Головний штаб Збройних Сил України працює над удосконаленням системи військового управління в рамках стратегії розвитку до 2035 року.

Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський заявив, що війна не перешкодає вдосконаленню структур військового управління. Головна мета - підвищити ефективність системи командування військами і уникнути дублювання функцій. Всі ці заходи проводяться з метою створення перспективної структури Збройних Сил України до вступу в НАТО.

В рамках цього процесу також формується Сила безпілотних систем ЗС України. Оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу також проводиться. Це передбачає зменшення чисельності та позбавлення невластивих функцій. Такі заходи дозволили підсилити органи військового управління в районах бойових дій.

Сирський наголосив, що незважаючи на російську агресію, головна мета ЗСУ - створити перспективну структуру, що відповідає вимогам НАТО.

Наша мета, незважаючи на російську агресію, - створити перспективну структуру Збройних Сил України на період до вступу в НАТО - підсумував Головнокомандувач ЗС України.

Нагадаємо, Олександр Сирський раніше назвав завдання ЗСУ у районах Куп'янська та Вовчанська.

Читайте також: