США показали, як створюють першу у світі комерційну космічну станцію (відео)

США показали, як створюють першу у світі комерційну космічну станцію (відео)

Американська компанія Axiom Space опублікувала у YouTube новий відеоролик, який демонструє виробництво основних конструкцій першого модуля Hub 1 майбутньої станції Axiom. Запуск модуля до Міжнародної космічної станції запланований на 2026 рік.

За інформацією компанії Axiom Space, модуль Hub 1 вже збудували на заводі Thales Alenia Space в Італії.

Найбільший у Європі виробник супутників компанія Thales Alenia Space повідомила про підписання контракту з компанією Axiom Space на розробку двох ключових елементів для першої комерційної станції. Запуск нових модулів та їх з'єднання з Міжнародною космічною станцією заплановані через два роки. Вартість контракту становить $110 млн євро.

Після закінчення роботи Міжнародної космічної станції, модулі Axiom стануть самостійною комерційною космічною станцією. Вони будуть знаходитися у вільному польоті та стануть основою для майбутньої автономної американсько-європейської орбітальної станції.

Крім того, на сторінці NASA повідомлено про рідкісний спалах світла від мертвої зірки, який можна буде побачити на Землі. Спалах станеться в подвійній системі T. Coronae Borealis, що складається з білого карлика і червоного гіганта.

Читайте також: