США пригрозили Китаю серйозними наслідками в разі надання допомоги Росії

Уряд Сполучених Штатів Америки звернувся до Китаю з попередженням щодо надання допомоги російському оборонному сектору і повідомив про можливі наслідки для Китаю. Про це заявив міністр фінансів США Джанет Єллен.

Зустріч Еллен з віце-прем'єром Китаю Хе Ліфеном відбулася у Сан-Франциско.

Під час зустрічі сторони провели відверті та продуктивні дискусії про двосторонні економічні відносини США та Китаю, а також обговорили широкий спектр питань, включаючи взаємне співробітництво та розбіжності.

Джанет Єллен зазначила необхідність зупинити незаконну війну Росії проти України і важливість досягнення справедливого миру, який поважає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.

Раніше було повідомлено, що США планують посилювати заходи для обмеження доступу Китаю до передових мікрочіпів та обладнання для їх виробництва. Така політика має на меті запобігти отриманню Китаєм передових технологій, які можна використовувати у військових цілях. 

Нагадаємо, США повинні готуватися до можливості двох воєн одночасно - з Китаєм і Росією. Про це повідомляє двопартійна комісія Конгресу, яка була утворена для оцінки головних викликів, з якими стикається національна безпека США. Це свідчить про те, що обидві політичні партії у США розуміють необхідність не лише відгороджуватися від світових проблем, але й готуватися їх вирішувати.

Важливо підкреслити, що загрози, які становлять Китай та Росія, США сприймають як свої загрози, а не просто проблеми для інших країн, зокрема України.

Читайте також: Путін готується до війни зі США? Диктатор зробив неоднозначну заяву