Столтенберг назвав наслідки ймовірної поразки США і НАТО в Україні

Наслідки поразки США та НАТО в Україні
Наслідки поразки США та НАТО в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай допомагає Росії у війні проти України. Ця допомога може спонукати Пекін до агресивних дій в Азії.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу СBS.

Столтенберг наголосив на тісному зв'язку Росії з Китаєм, Північною Кореєю та Іраном у війні на Україні. Він заявив, що Китай є головним провідником російської агресії, а президенти Сі Цзіньпін та Путін бажають поразки НАТО та Сполучених Штатів на Україні.

За словами Столтенберга, перемога Путіна в Україні не тільки підбадьорить його, але й сильно зміцнить президента Сі в Азії. Щоб підкреслити важливість НАТО для США, Столтенберг нагадав про слова прем'єр-міністра Японії, що те, що відбувається в Україні сьогодні, може трапитися в Азії завтра.

Очільник Альянсу підкреслив, що НАТО є важливим для США у їхніх відносинах з Китаєм, оскільки США мають більш ніж 30 друзів і союзників у цьому Альянсі. В разі протистояння Китаю, США з НАТО значно сильніші, оскільки разом вони мають більше половини світової економічної та військової могутності.

Столтенберг також зауважив, що візит Віктора Орбана до Москви не відбувся в рамках НАТО, оскільки різні члени Альянсу мають різні підходи до взаємодії з Росією.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також