Штурм Серебрянського лісу та атака дронів: яка ситуація в регіонах

У Волинській, Закарпатській, Київській, Рівненській, Чернівецькій, Тернопільській і Житомирській областях спокійна ніч без обстрілів. Про це повідомили обласні військові адміністрації.

Чернігівщина

За добу – два обстріли (11 вибухів). Ворог обстрілював Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Про пошкодження інфраструктури інформація відсутня. Дані уточнюються.

Сумщина

Вночі росіяни здійснили обстріл Середино-Будської громади з мінометів. Зафіксовано чотири вибухи. Протягом дня було здійснено 20 обстрілів населених пунктів Сумської області, що прикордонні з Росією. Зафіксовано 84 вибухи. Зазнали обстрілів Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська громади.

Запорізька область

Ворог обстрілював 25 населених пунктів області. Зафіксовано 151 удар. Було здійснено 28 атак БПЛА на Широке, Новоандріївку, Малинівку, Роботине, Червоне, Левадне, Полтавку, Темирівку, Новоіванівку, Малу Токмачку і Новодарівку. Було обстріляно Роботине, Малу Токмачку, Преображенку і Степногірськ. Шість авіаційних снарядів влучили в Оріхову і Малу Токмачку. Було зареєстровано 114 артобстрілів, переважно в Гуляйполі, Залізничному, Білогір'ї, Новоандріївці, Щербаках, Чарівному, П'ятихатках, Кам'янському, Лобковому і інших прифронтових містах і селах. З постраждалими будинками від обстрілів не повідомляли.

Дніпропетровщина

Протягом вчорашнього дня агресор обстрілював Нікопольщину з артилерії – Мирівську та Марганецьку громади, а також райцентр. Наостанку обстріляли Нікополь.

Харківщина

Противник обстрілював понад 15 населених пунктів Харківщини, зокрема Лосівку, Бочкове Чугуївського району, Красне Перше, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку і Берестове Куп'янського району. Також Іванівку Куп'янського району обстріляли з повітря. Біля Курилівки Куп'янського району було нанесено удар. Є пошкодження житлових будинків, ліній електропередач. Обстріли були зафіксовані і в інших районах Харківської області. Протягом доби немає постраждалих.

Луганщина

Українські військові відбили три атаки в Серебрянському лісництві. Супротивник здійснив 135 обстрілів (548 снарядів).

Донеччина

Противник обстрілював Авдіївку, Залізне, Торецьк, Курахове, Ню-Йорк, Новобахмутівку, Бердичі, Переїзне, Новоселівку Першу, Нескучне і Орлівку. Зазнало пошкоджень п'ять житлових будинків, лікарні, дві господарські будівлі та автомобіль. За добу були двоє поранених.

Миколаївщина

За добу противник обстрілював Дмитрівку Куцурубської громади. Постраждалих немає. Артилерійські обстріли в зоні Очаківської громади. Постраждалих немає. Також ввечері обстріляли м. Очаків. Без постраждалих. Обстріли зазнало с. Солончаки Куцурубської громади.

Херсонщина

Противник здійснив 80 обстрілів (404 снаряди), у тому числі три артилерійські обстріли (дев'ять снарядів) у м. Херсон. Загинув один цивільний у Новобериславі. Поранення отримали два чоловіки.

Протягом минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень. Наша авіація завдала ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також по зенітно-ракетних комплексах. Ракетні війська також нанесли удари по районах зосередження противника та боєприпасів.