ТЦК зможуть бачити дані про несплачений штраф та відкрите виконавче провадження ухилянтів

ТЦК зможуть бачити дані про несплачений штраф та відкрите виконавче провадження ухилянтів

Закон про внесення змін до ведення військового обліку

Президент України Володимир Зеленський 26 червня підписав закон №3783-IX (законопроєкт 11143) про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку. ТЦК  зможе побачити у  Реєстрі «Оберіг» дані про відкрите стосовно ухилянта виконавче провадження та відомості про несплачений штраф. Про це пише «Судово-юридична газета».

Тепер ТЦК як орган адміністрування та ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» зможе побачити у цьому Реєстрі дані про відкрите стосовно ухилянта виконавче провадження та відомості про притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Сутність закону

Згідно з постановою Кабміну №559 відображення в електронній формі відомостей про громадянина України, що містяться в Реєстрі «Оберіг», зараховується до військово-облікових документів призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Тепер Реєстр «Оберіг» також буде містити відомості щодо звернень або повідомлень щодо вчинення адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції.

Розширення переліку відомостей

Законом розширено перелік відомостей, які будуть вноситися до Реєстру «Оберіг». Тепер там також міститимуться відомості про адміністративну відповідальність за адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дата, номер, короткий зміст протоколу і/або постанови про адміністративне правопорушення), а також відомості про примусове виконання рішення стосовно боржників (реквізити та відомості виконавчого документа).

Раніше повідомлялося, що біля кордону в Одеській області затримано рекордну групу з 47 ухилянтів, які намагались незаконно втекти за кордон.

Читайте також: