Тиждень за €4 млн: люксові яхти російських підсанкційних олігархів можна взяти в оренду

Тиждень за €4 млн: люксові яхти російських підсанкційних олігархів можна взяти в оренду

Чотири супер'яхти доступні для чартеру

На ринку оренди розкішних яхт зараз представлено чотири супер'яхти, які були збудовані для російських замовників. Зокрема, можна взяти в оренду найбільшу та найдорожчу яхту Flying Fox за ціною в 4 млн євро на тиждень, а також мегаяхту Axioma та вітрильну Black Pearl за відповідно 660 тис. євро і 1,2 млн євро на тиждень. Про це повідомляє Forbes.

Найдорожча у світі доступна для чартеру яхта Flying Fox, яка коштує 445 млн доларів, була побудована в 2019 році і має довжину 136 метрів. Зауважимо, що судно недавно підпадало під дію санкцій, проте власником не був торкнений.

Black Pearl, одна з найкрасивіших та найекологічніших супер'яхт у світі, також є доступною в оренду за 1,2 млн євро на тиждень. Це судно було зведене в 2018 році для російського підприємця Олега Бурлакова. Після смерті власника яхта опинилася у центрі правової битви за його спадок.

Оренду яхт, пов'язаних з Росією, можуть супроводжувати ризики, так як можуть з'явитися ордери на вилучення суден та особистих речей орендарів. Це може призвести до затримок, втрати речей або навіть ув'язнення орендарів.

Читайте також: