"Три важкі напрямки" – Гайдай розповів про пекельні бої на Луганщині

В Луганській області є три напрямки, де проходять активні бойові дії. Це Білогорівка, Кремінна-Лиман і Сватове-Куп'янськ. Російські окупаційні війська кидають всі сили, щоб захопити всю Луганщину. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"На Луганщині є три умовні напрямки, де проходять активні бойові дії. Це напрямок Білогорівки, Кремінна-Лиман і Сватове-Куп'янськ. Відрізняються вони як ландшафтом, так і підрозділами, які штурмують наші позиції, і тими силами і засобами, якими ці штурмові дії ведуться. Кремінна більш лісиста місцевість. Там снайпери працювати особливо не можуть. Натомість на Сватівському напрямку навпаки. І вони працюють", говорить Гайдай.

У Кремінній зараз найважче. Туди російські окупаційні війська кидають всі сили, пояснює голова ОВА.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Намагаються штурмувати позиції. Обстріли з танків, важкої артилерії відбуваються постійно. Іноді штурмують цілими ротами. За допомогою важкої техніки постійно намагаються проводити штурмові дії. Теж саме у Білогорівці. Наші сили обстрілює і авіація, і гелікоптери, і важка артилерія, і танки", додає Гайдай.

На Ставатівсько-Куп'янському напрямку більш стабільна ситуація, наголошує голова ОВА.

"Достатньо потужно нищать важку техніку противника. Там росіяни намагалися кинути десантні підрозділи, різноманітну важку техніку, але нічого не виходить", завершує Гайдай.

Українські захисники за добу знищили роту російських окупантів в районні Кремінної. Поблизу Сватового знищили колону техніки росіян, повідомляв Гайдай.

Сили оборони України відбили понад 150 атак ворога на п'яти напрямках.