Трилери 2023, найкращі фільми трилери 2023 року

Трилери 2023, найкращі фільми трилери 2023 року

З приходом 2024 року в рази легше говорити про краще трилери 2023 року. Такий жанр популярний як ніколи раніше.

До того ж найкращі трилери 2023 року вже давно заслужили любов глядачів. Деякі з них стали логічним продовженням старих історій, а деякі очолили рейтинг найкращих фільмів останніх років.

ТОП трилерів: чим може здивувати цей жанр?

Вибираючи найкращі фільми кожного року, варто розуміти, що вони неминуче мають дотримуватись рамок жанру.

трилери 2023

Жанр трилер у кіно часто характеризується напруженим сюжетом, створенням атмосфери невизначеності та непередбачуваності, а також акцентом на емоційну напругу глядача. Коротко кажучи, він зачаровує і навіть лякає, але без великої кількості крові або прямого нападу монстрів.

Ось деякі особливості жанру трилер:

  1. Напружений сюжет. Трилери зазвичай пропонують глядачеві складний та захоплюючий сюжет з інтригуючими поворотами подій.

  2. Атмосфера невизначеності. У трилерах часто використовується елемент невизначеності та загадковості, що підтримує напругу та тримає глядача у стані очікування.

  3. Емоційна напруга. Однією з ключових характеристик трилерів є створення емоційної напруги у глядача. Це може досягатися за рахунок використання сцен, які одразу викликають напругу, страх, тривогу та інтенсивні емоції.

  4. Психологічні елементи Багато трилерів містять інтригу, маніпуляції, психологічні ігри чи дослідження людської природи. З ними точно не вдасться розслабитись.

  5. Різкі повороти сюжету. Часто в трилерах зустрічаються несподівані сюжетні повороти, інтриги та обмани, що робить перегляд більш захоплюючим та захоплюючим.

Ці елементи допомагають відрізнити трилери від інших жанрів кіно, як драма, бойовик чи детектив.

Повертаючись до фільмів 2023 року, то цього року було багато трилерів.

Джон Вік - 4

Джон Вік — це вже давно знайомий всім персонаж, який несподівано вистрілив. Ніхто на нього не покладав багато надій, а він став одним із найпопулярніших.

John Wick: Chapter 4 вийшов у 2023 році, а його виробництво взяло участь США та Німеччина. Окрім трилера у фільмі є елементи криміналу та багато бойовиків. До речі, за минулий рік фільм отримав рейтинг 7,7.

трилери 2023

Як і в попередніх частинах, Джону не дають спокою. Все колись почалося із вбивства його собаки, а спокій чоловік так і не отримав. Крім старих ворогів, у Джона з'явилися нові. Тепер усі хочуть смерті Віка.

Фільм запам'ятовується насамперед захоплюючою бойовою хореографією та ефектними перестрілками. Цим фільм завойовував публіку завжди, і саме таких елементів у фільмі побільшало.

Вбивця

2023 року вийшов ще один трилер, який точно сподобається любителям жанру. Крім трилера, в ньому чимало елементів криміналу. Загалом уже зараз у стрічки рейтинг 6,8, що досить багато для такого жанру.

У центрі сюжету професійний кілер. Він має завдання, але під час його виконання відбувається помилка. Він схибив і замість мети вбиває випадкову дівчину.

Тепер кілер став проблемою для всіх і від нього відмовилися навіть замовники. Так той, хто полює, стає тим, на кого полюють. У головній ролі зіграв Майкл Фассбендер, котрий ідеально вписався в образ.

Вбивця «Священний павук»

2023 року Данія, Німеччина, Франція, Швеція, Йорданія, Італія спільно створили досить цікавий трилер. Зараз у Holy Spider рейтинг 7,3, а значить, фільм точно заслуговує на увагу. Окрім трилера, у фільмі багато елементів драми та навіть криміналу.

трилери 2023

У центрі сюжету невелике місто, де з'явився маніяк. Він вбиває лише секс-робітниць, адже так він буквально очищує місто. Втім, і ім'я маніяка ніхто не відкриває, доки до міста не приїжджає журналістка. Вона й збирається розібратися у всій спірній справі.

Що цікаво, але в основі фільму досить знайома та реальна історія. Йдеться про ірландського маніяка.

Загалом у фільму досить цікава і головна думка. Адже якщо суспільство правильно підготувати, воно зможе виправдати і навіть облагородити вбивцю.

Крик-6

2023 року вийшло довгоочікуване продовження давно відомої історії. Вже шоста частина Scream 6 одержала логічне продовження історії маніяка. Крім трилера традиційно у фільмі є елементи жахів та детективу.

Сем, Тара, Чед і Мінді переїжджають в інше місто, щоб нарешті знайти спокійне життя. Вони думають, що так залишать історію минулого року позаду. Раптом у цьому ж місті з'являється вбивця, який повторює поведінку старого маніяка.

трилери 2023Шостий фільм франшизи начебто зібрав усі свої зіркові деталі. При цьому з'явилися нові елементи. Фанати чекають, що в майбутньому вийдуть і нові частини крику.

Солтберн

Одним із спірних фільмів 2023 року, який одразу завірусився в інтернеті, став Saltburn. Він вийшов яскравим, спірним і місцями навіть огидним.

У центрі сюжету Олівер, який надходить до Оксфорду. Він постійно відчуває тиск, ніби не на своєму місці. Там він заводить вигідне знайомство. Його новий друг Фелікс із багатої британської родини, та сама дитина, яка народилася із золотою ложкою у роті. У хлопців було зав'язується дружба, а потім Фелікс кличе Олівера у вихідні до своєї родини.

найкращі трилери 2023

У фільмі вийшло багато відвертих сцен, а також спірних моментів.

Крах

Ще один трилер вийшов наприкінці 2023 року. Крім трилера, у ньому присутні елементи бойовика. Сюжет фільму відбувається на борту літака.

Броуді Торранс летить із Сінгапуру, хоч за вікном буря. Компанія закриває на це очі і літак зазнає аварії. Екіпаж та пасажири опиняються на острові, де всім заправляє мафія. Виявивши пасажирів, вони вирішують отримати за них викуп.

найкращі трилери 2023

Головному герою, як капітанові, доводиться рятувати пасажирів. При цьому він сам намагається вижити та повідомити про місцезнаходження пасажирів.

Назвати фільм повноцінним трилером не можна. Сюжет постійно скаче між жанрами. Це і сподобалося глядачам, тому фільм має досить високий рейтинг.

Читайте також: